Nabeschouwing verkiezingen 9 juni 2024

We zijn met de partij Voor U een zeer ambitieus project aangegaan. We hebben op 3 maand tijd 350 kandidaten en 8000 handtekeningen verzameld om aan de verkiezingen deel te kunnen nemen en dat voor 14 lijsten. Dat was op zich al een prestatie, alles verliep toen nog enigszins sportief.

De stempel van Voor U

We zijn de enige partij die de ontvetting van onze overheid als 1ste agendapunt heeft en nauwelijks bij enige andere partij te vinden is. Met ons 2de agendapunt, namelijk de werkloosheidsuitkeringen beperken in de tijd, hebben we in de weinige debatten waaraan we mochten deelnemen, de andere partijen overtuigd en dit lijkt nu een mainstreamoplossing. Al deze maatregelen hebben we vervat in een koopkracht- en besparingsplan, maar dit alles was zonder de boycot van de media gerekend.

Niet inhoud telt, maar zendtijd

Als alleen de klassieke partijen 𝗘𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲 𝗞𝗲𝘂𝘀 zijn om in 𝗖𝗼𝗻𝗰𝗹𝗮𝗮𝗳 te gaan op tv & media, dan krijg je als nieuwe partij niet de kans om je in het 𝗚𝗿𝗼𝘁𝗲 𝗗𝗲𝗯𝗮𝘁 te mengen. Verkiezingen worden dan geen inhoudelijke 𝗦𝘁𝗲𝗺𝘁𝗲𝘀𝘁, maar een weergave van de toebedeelde zendtijd.

De tentakels van de pers gaan zeer ver. Als je de kiezers kan doen geloven dat de N-VA de verkiezingen wint, terwijl ze er 1 % op achteruit gaan en terwijl het Vlaams Belang 4,17 % vooruit gaat als verliezer wordt beschouwd tegenover de door de pers gemaakte opiniepeilingen.

Het voorspelde verlies van Open VLD kwam jammer genoeg niet bij ons terecht, maar verdeelde zich over de N-VA en Vooruit. En de boze boeren ruilden de CD&V voor het Vlaams Belang.

Aardverschuiving in Wallonië

Maar de echte aardverschuiving gebeurde in Wallonië waar de MR maar liefst 8,19 % vooruit ging en 1 op de 3 kiezers kon bekoren. Les Engagés deed nog beter met 9,67 % winst en bekoorden 1 op 5 Walen. De echte game changer is duidelijk Wallonië.

Dank aan alle kiezers, vrijwilligers en sympathisanten

Om af te sluiten: we wensen de winnaars proficiat en hopen dat ze zo veel mogelijk werven en werken van Voor U opnemen in hun beleid. Want dat zal nodig blijven, anders doet Europa het voor ons. En dan zullen we niet veel te kiezen hebben. Aan de slag iedereen!

En: Voor U blijft bestaan!  Dank aan alle kiezers. Tonnen dank aan alle vrijwilligers!

Neem contact op met Ivan Sabbe en versterk de beweging van VoorU: samen bouwen aan een Vlaanderen waar werken loont en ondernemen beloond wordt. Uw stem en steun zijn de sleutels tot onze gezamenlijke vooruitgang.

Nabeschouwing verkiezingen 9 juni 2024

7 werven, 12 werken = 1900 euro voor elke burger

Open brief aan Bart De Wever (N-VA)